John Cleese svartlistar sig själv
John Cleese har ställt in ett föredrag han skulle hålla vid Cambridge University efter att studentkårens ordförande förbjöd en annan talare att framträda för att denne hade imiterat Hitler för att göra en argumentativ poäng. Den woke-stöpta ordföranden, Keir Bradwell, tillkännagav på onsdagen att Andrew Graham-Dixon, en namnkunnig konsthistoriker, förbjöds att tala för studentkåren efter en debatt om ”god smak” i förra veckan där han karikerade Hitler. Enligt The Independent sa han i ett separat brev som publicerades på Facebook att Graham-Dixon förolämpade medlemmar när han gjorde ”deplorable remarks” och ”thoughtless and grotesque language”. Graham-Dixon svarade och sa att det inte var hans avsikt att uppröra publiken, utan avsåg att kortfattat parafrasera Hitlers "crass and insensitive statements about art and race". Som svar på detta twittrade Cleese ut att han inte längre skulle hålla ett föredrag. Han skrev: "Jag såg fram emot att prata med studenter på Cambridge Union i fredags, men jag hör att någon där har blivit svartlistad för att ha gjort en imitation av Hitler. "Jag ångrar att jag gjorde samma sak på en Monty Python-show, så jag svartlistar mig själv innan någon annan gör det." I en uppföljande tweet av det skrev han: "Jag ber om ursäkt till alla på Cambridge som hoppat få prata med mig, men kanske kan några av er hitta en plats där woke-reglementet inte gäller."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *